EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Strategia Organizatiei

By:   •  Essay  •  340 Words  •  May 8, 2011  •  1,556 Views

Page 1 of 2

Strategia Organizatiei

Majoritatea organizatiilor incearca sa elaboreze si sa implementeze strategii pentru atingerea obiectivelor pe termen lung. Prezentarea strategiei organizatiei, alaturi de misiunea si obiectivele sale reprezinta un plan startegic al organizatiei.

In ceea ce priveste strategia,avand ca baza examinarea la circa 1500 de lucrari consacrate de strategiei, merita prezentate rezultatele cercetarilor lui Henry Mintzberg,unul dintre cei mai mari specialisti de management.Acesta e identificat 10 scoli de gandire manageriala in ceea ce priveste strategia..Acestea tipuri de gandire manageriala si trasaturile lor fundamentale care le definesc sunt:

1. Proiectarea Conceptualizat

2. Planificarea Formatizat

3. Pozitionarea Analitic

4. Intreprenoriala Vizionar

5. Cognitiv Mental

6. Invatare Emergent

7. Politica Bazat pe putere

8. Cultural Ideologic

9. Environmentala Pasiv

10.Configurativa Secvential

Abordarile Strategice

Printre primii care au punctat importanta deosebita a strategiei a fost americanul Peter Drucker.Acesta zicea ca strategia unei organizatii raspunde la doua intrebari: In ce consta afacerea? si Care ar trebui sa fie obiectul de activitate al firmei?.

O alta abordare a avut si Alfred Chandler, in lucrarea Strategy and structure.Acesta zice despre strategie ca fiind „determinarea pe termen lung a scopurilor si obiectivelor unei organizatii,adoctarea cursurilor de actiune si alocarea resurselor necesare

Continue for 1 more page »  •  Join now to read essay Strategia Organizatiei
Download as (for upgraded members)
txt
pdf