EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Jag Har Valt Att Skriva Om Adolf Hitler

By:   •  Essay  •  902 Words  •  May 8, 2010  •  1,206 Views

Page 1 of 4

Jag Har Valt Att Skriva Om Adolf Hitler

Jag har valt att skriva om Adolf Hitler.

Varför jag valde just honom var för att han var och alltid kommer vara en intressant person att skriva om. Jag vill lära mig mer om hans liv, hur han kom dit han kom och hur hans barndom var.

Adolf Hitler föddes den 20 april 1898. Han föddes i staden Braunau som ligger I Österrike. Adolfs far hette Alois Hitler och var 58 år gammal när Adolf föddes, hans mamma Klara Poelz var då 30 år gammal. Alois var en mycket sträng far och slog sina barn väldigt ofta. Adolf fick inte bara titta på när hans syskon fick stryk, han fick även stryk när han sa emot sin far. Hans far slog honom varje dag och med tiden så blev Adolf mer och mer "omänsklig". Hans mamma tyckte väldigt mycket om hans far så hon sa aldrig något om misshandeln. Hon gjorde inte den hela saken bättre eftersom varje gång hon pratade med Adolf så brukade hon säga till honom att han var sjuk och att han var väldigt annorlunda från andra barn. Det var nog ingen heller som sa till Adolf att våldet han utsattes för var riktigt fel, så han trodde hela tiden att det nog skulle vara så.

I skolan så var Adolf väldigt lydig, han hade utmärkta betyg och en väldigt fin sångröst. Adolf älskade att måla och lyssna på opera, hans dröm var att bli arkitekt eller konstnär. År 1907 flyttade Adolf till Wien för att söka in på konstakademin, när han fick beskedet att han inte kom in tog han det väldigt hårt. Samma år så dog hans mor I cancer och Adolf reste tillbaka till sin hemstad för begravningen. Efter begravningen så reste han tillbaka till Wien igen. Adolf hade varken några pengar eller något hem, han bodde på ett fattigt härbärge med sin enda vän Hanish. För att få pengar så utförde dom olika småjobb. Pengarna de tjänade la dom på operar och teatrar, för det var deras passion.

Adolf lärde sig att han var tvungen att använda sig av slughet, lögner, fusk och smicker för att komma någonstans I livet. På härbärget där han bodde så bodde det också några som var politiskt intresserade. Han brukade sitta och lyssna på dom varje dag och det var just därifrån som han själv också blev intresserad av politiken.

Hatet mot judarna var utbrett i hela Österrike, dom ansågs vara en svagare grupp. Adolf skyllde allt på judarna, alla saker som han inte gillade så var det på grund av judarna. Han började läsa böcker om judar och ju mer han läste desto säkrare blev han på att det var juden som hade förstört det hela tyska samhället. Adolf hate ett stort hat inom sig mot sin pappa, det hatet utvecklades senare till ett hat mot alla judar.

År 1914 gick Tyskland ut I krig, och det året ansökte han som militär I den Bayerska armén. Några år senare så började det gå riktigt dåligt för tyskarna i kriget, Adolf skyllde det på politikerna där hemma och så klart på judarna.

När Tyskland väl hade förlorat kriget så var de tvungna att gå med på ett fredsavtal, det här fredsavtalet ville Hitler få bort så han startade

Continue for 3 more pages »  •  Join now to read essay Jag Har Valt Att Skriva Om Adolf Hitler
Download as (for upgraded members)
txt
pdf