EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Go Ask Alice

By:   •  Essay  •  1,488 Words  •  November 10, 2009  •  1,714 Views

Page 1 of 6

Essay title: Go Ask Alice

A Verwachtingen en eerste reactie

The reason that I’ve chosen this book is that I thought, by reading the back of the book, it would be an interesting and good book.

My first impression of the book was that it is a touching story, while I was reading it, it was like it was me who was going through everything, it felt as if I was Alice.

B Samenvatting en analyse

1 zakelijke gegevens van het boek:

a Go ask Alice.

b Anonymous

c Simon Pulse

d 1971

e 185

2 een EIGEN samenvatting van het verhaal (in het Nederlands), maximaal 1 a4-tje

Alice was een meisje die zichzelf te dikvondt en probeert af te vallen. In haar klas had ze niet veel vrienden en toen dan ook nog eens haar vriendje Roger de verkering uitmaakte leek het alsof haar hele wereld in elkaar stortte. Toen hoorde ze dat ze gingen verhuizen. Ze besloot een nieuw fijn leven te beginnen, maar op haar nieuwe saaie school heeft ze geen vrienden en voelt ze zich erg onzeker.

Dan ontmoet ze een joods meisje, Beth, waar ze heel goed mee kan opschieten en haar alles kan vertellen. Maar als het zomervakantie wordt gaat Beth op zomerkamp voor joodse kinderen en kan Alice niet mee. Ze besluit naar haar oma en opa te gaan, waar ze Jill, een meisje van haar vorige school tegenkomt. Jill nodigt haar uit voor haar feest en Alice besluit er heen te gaan. Ze wist niet dat ze daar in 10 van de 14 flesjes cola LSD hadden gedaan! Toen ze een flesje dronk begon ze te zweten en voelde ze een storm in haar lichaam, dat beschrijft ze erg mooi in haar dagboek. Al hoewel dit haar eerste keer was vond ze het een fijne ervaring. Ze besloot geen drugs meer te nemen, maar bleek toch niet sterk genoeg te zijn en niet 100 % achter haar besluit te staan. Jill bracht haar thuis en de volgende dag wilde ze al marihuana proberen, al gauw gebruikt ze steeds meer zoals peppillen en tranquillizers, ook gaat ze drugs snuiven en spuiten. Vooral Bill, een vriend van haar, haalde haar steeds over en hij is ook met haar naar bed gegaan. Nachten kon ze niet slapen om het feit dat ze misschien zwanger zou kunnen zijn. Ze had iemand nodig om mee te praten en ontmoette Chris, een meisje van een boetiek, die haar weer aan de peppillen brengt. Via haar leert ze Richi kennen, waar ze helemaal verliefd op wordt. Ze gaat met hem naar bed en dealt zelfs voor hem, omdat ze zoveel voor hem over heeft. Hij blijkt homo te te zijn, ze voelt zich gebruikt en ze besluit hem aan te geven bij de politie.

Omdat ze bang is dat hij haar wat gaat doen, vertrekt ze samen met Chris naar San Francisco om daar een nieuwe start te beginnen. Ze hadden voor hun vertrek aan elkaar beloofd geen drugs meer te gebruiken, maar ook deze belofte hebben ze niet kunnen waarmaken. Ze vonden 'heroine' toch wel interessant. Tijdens deze trip werden ze verkracht. Na een eigen winkeltje opgezet te hebben, kregen ze allebei weer heimwee en besloten om terug te gaan naar huis. Alice besluit haar ouders niets te vertellen en probeert alles wat ze heeft mee gemaakt zo snel mogelijk te vergeten. Maar haar ouders komen er toch achter (wanneer ze tуch weer begonnen is) en sturen haar naar een psychiater. Het gaat heel slecht met haar; ze wordt gepest op school en stoned is ze het huis uit gelopen naar Denver, waar ze genoeg LSD hebben om voor altijd stoned te zijn. Ze slaapt in struikjes en wordt gek als ze geen drugs heeft. Maar ze geneest weer een beetje en besluit dan om йcht geen drugs meer te nemen, waar al haar klasgenoten haar mee pesten. Ze stoppen joints in haar tas en LSD in haar eten, waar ze heel boos om wordt.

Jan, een 'vriendin', vertelt de vader van Alice dat ze op school bekend staat als gebruiker en handelaar. Dus onterecht wordt ze naar een krankzinnigen gesticht voor jongeren gestuurd.

Maar al gauw komt ze er uit en gaat alles perfect. Ze gaat met haar ouders naar New York, heeft leuke vrienden en een lieve vriend. Het ging zelfs zo goed met haar dat ze het niet meer nodig vond om in haar dagboek te schrijven.

Drie weken later vonden haar ouders haar dood in huis. Ze was gestorven aan een overdosis. Of het een toevallige of opzettelijke overdosis was, weet niemand. Alice werd 17 jaar.

3 een karakterbeschrijving van de belangrijkste personages

Alice: Alice is a very insecure girl. She never had many friends. She goes on a diet sometimes because she thinks she will have more friends then. She doesn't wants to use drugs, but it is a way to feel better. She loves her family very much, but she can't

Continue for 5 more pages »  •  Join now to read essay Go Ask Alice and other term papers or research documents
Download as (for upgraded members)
txt
pdf
Citation Generator

(2009, 11). Go Ask Alice. EssaysForStudent.com. Retrieved 11, 2009, from https://www.essaysforstudent.com/essays/Go-Ask-Alice/3488.html

"Go Ask Alice" EssaysForStudent.com. 11 2009. 2009. 11 2009 <https://www.essaysforstudent.com/essays/Go-Ask-Alice/3488.html>.

"Go Ask Alice." EssaysForStudent.com. EssaysForStudent.com, 11 2009. Web. 11 2009. <https://www.essaysforstudent.com/essays/Go-Ask-Alice/3488.html>.

"Go Ask Alice." EssaysForStudent.com. 11, 2009. Accessed 11, 2009. https://www.essaysforstudent.com/essays/Go-Ask-Alice/3488.html.