EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Strategic Analysis of Cosmetic Industry

By:   •  Essay  •  475 Words  •  December 10, 2009  •  1,078 Views

Page 1 of 2

Essay title: Strategic Analysis of Cosmetic Industry

1. Ъvod

Byќ krбsna, иi nebyќ krбsna? Ћena иi muћ 21.storoиia na tъto otбzku poznб odpoveп. Byќ krбsna, za kaћdъ cenu a иo najrэchlejљie, ako sa dб. Kozmetickй spoloиnosti sъ si tejto skutoиnosti veѕmi dobre vedomй a na ich reakciu a ponuky netreba nikdy dlho иakaќ. Kozmetickй produkty sъ vљade okolo nбs. Ich pouћнvanie patrн medzi kaћdodennй иinnosti иloveka 3.tisнcroиia.

Analэza kozmetickйho odvetvia, ako tйma mфjho projektu na predmet Konkurenиnй analэzy a stratйgie, ma naozaj zaujala. Rozhodla som sa pre тu preto, lebo si myslнm, ћe vedomosti pri skъmanн tohoto odvetvia nezъћitkujem len pri tvorbe tejto prбce, ale aj v kaћdodennom ћivote.

V prvej иasti svojej prбce sa budem venovaќ charakteristike kozmetickйho odvetvia a struиnйmu popisu portfуlia produktov kozmetickэch firiem. Neskфr spomeniem rebrниek najъspeљnejљнch spoloиnostн v odvetvн a rozdelнm ich do strategickэch skupнn. Prejdem k Porterovmu modelu 5 sнl a nakoniec popнљem trendy v odvetvн. V prнlohe sa budem venovaќ konkrйtnym podnikom v kozmetickom odvetvн a ich portfуliu produktov.

2. Charakteristika kozmetickйho odvetvia

Poиiatky kozmetickйho a podobne aj drogistickйho odvetvia siahajъ aћ do polovice 19.storoиia. Vtedy za zaиali vyrбbaќ jednoduchй mydlб a toaletnй vody. Dneљnй portfуlio produktov takэchto firiem je oveѕa vдиљie. Neorientujъ sa len na vэrobu kozmetickэch prнpravkov, ale diverzifikujъ do oblasti drogйrie, potravнn a farmбcie. Diverzifikбcia je jednou z najrozљнrenejљнch stratйgiн kozmetickэch spoloиnostн.

Najstarљie, dnes uћ globбlne spoloиnosti ako naprнklad Procter & Gamble иi Unilever, sa od tэch иias rozrastajъ vпaka akvizнciam a fъziam s rфznymi inэmi spoloиnosќami. Menљн hrбиi s kratљou histуriou na trhu sa lokalizujъ skфr na regionбlne trhy a je moћnй, ћe postupom иasu sa stanъ sъиasќou veѕkйho kozmetickйho koncernu. Na trhu sa nachбdza skфr menej veѕkэch spoloиnostн, ktorй sa stбle zvдиљujъ, a preto je miera konsolidбcie v tomto odvetvн vysokб.

Vпaka svojej dlhej histуrii sa odvetvie kozmetiky nachбdza v љtбdiu zrelosti. Preto иastй inovбcie alebo novinky sъ tu priam nutnosќou. Modernн zбkaznнci vyћadujъ byќ bombardovanн

Continue for 1 more page »  •  Join now to read essay Strategic Analysis of Cosmetic Industry and other term papers or research documents
Download as (for upgraded members)
txt
pdf