EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Albalact

By:   •  Essay  •  773 Words  •  May 1, 2012  •  2,017 Views

Page 1 of 4

Albalact

ALBALACT este singurul producator roman de lactate infiintat in fosta industrie comunista, care in numai cativa ani de la lansarea primului sau brand a ajuns intre primii patru jucatori din piata romaneasca a lactatelor. Fabrica Albalact a fost deschisa in anul 1975, intr-o vreme in care regimul comunist dorea ca fiecare judet din Romania sa dezvolte propria industrie alimentara. De-aici si numele societatii, Albalact. In 1999, cand ajunsese din pacate la limita falimentului, lipsita de investitii si tehnologie, fabrica a fost privatizata de stat si a devenit o societate pe actiuni cu capital integral privat. Familia Ciurtin din Alba Iulia a cumparat pachetul majoritar de actiuni.

Dupa numai cativa ani de la privatizare, cu investitii moderne si o strategie de marketing bine gandita, Albalact a lansat primul sau brand suta la suta autohton – Fulga - care a castigat rapid un capital de imagine urias, devenind unul dintre cele mai simpatizate msrci romanesti. Fulga a fost primul brand romanesc animat construit in jurul unui personaj care vorbeste si face glume. Fulga a devenit un simbol pentru copii, simbolul vacutei simpatice, istete, dar copilaroase si puse pe sotii. Fulga a trecut si ea in 5 ani de zile prin schimbari importante de ambalaj si imagine, a adus produse inovative pe piata, adresate in special familiilor si copiilor, iar in 2009 a intrat si in categoria iaurturi. Fulga a ramas insa acelasi copil pe care il cunoastem de cativa ani: este o vacuta de incredere, care le aduce copiilor lapte bun si are raspunsuri la toate intrebarile.

In 2005, conducerea companiei a decis ca este timpul pentru schimbari mai importante. Atunci, Albalact a trecut printr-un proces de rebranding complex. Albalact avea nevoie sa se raporteze intr-un alt fel la mediul competitional in care intrase. A fost recreata identitatea vizuala de corporatie, prin alaturarea unei inimi, al unui uger de vacuta si al unui suvoi de lapte – ca o promisiune a companiei de a oferi β€žTot ce-i mai bun din lapte". Noul brand corporatist Albalact a fost inspirat, pe de o parte de traditia in piata produselor proaspete, iar pe de alta parte – de calitatea produselor care deriva in primul rand din zona cunoscuta ca un urias bazin de lapte de calitate si din tehnologia de preparare a laptelui.Cu aceasta ocazie, compania a oficializat si marca omonima "De Albalact", sub care acum comercializeaza pe piata mai multe produse lactate proaspete.

Mai departe, Albalact a beneficiat de mariri succesive de capital si de investitii semnficative, management-ul a fost consolidat si a fost implementata o strategie de dezvoltare pe termen lung.

Un an mai tarziu, Albalact a lansat si brand-ul Zuzu, care a fost conceput pe aceeasi linie jucausa si prietenoasa ca Fulga si i-a cucerit pe consumatori la fel de repede. Zuzu a trecut si el anul acesta printr-un proces de rebranding care i-a adus o imagine vegetala mai proaspata si i-a intarit argumentele rationale.

Continue for 3 more pages »  •  Join now to read essay Albalact
Download as (for upgraded members)
txt
pdf