EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Globalisation

By:   •  Essay  •  682 Words  •  April 27, 2011  •  1,030 Views

Page 1 of 3

Globalisation

Tbb Globalisation ? les 1

Ligia Hera, AMFI, sem 4

‘' Globes make my head spin, bij the time I locate the place they have changed the boundaries''

Alles gaat zo snel tegenwoordig ( ontwikkelingen in de wereld ).

Wat is globalisatie?

Het is integratie van economien. De landen werken samen ( de economien ) daardoor hebben ze toegang tot bijna alles. Het internet en de media geven veel informatie over bedrijven en de communicatie gaat sneller dan vroeger. Veel bedrijven besteden erg veel uit aan bijvoorbeeld andere landen ( niet alleen in andere landen maar ook tussen steden ). Er zijn positieve aspecten aan globalisatie maar ook negatieve.

Het gaat ook over exploitatie ( denk aan kinderarbeid ). Er is een economisch systeem dat als de economische wereld groeit wordt het gat tussen rijk en arm ook steeds groter.

Hoe heeft globalisatie effect op culturen? We willen een bepaald level bereiken qua up to date blijven. Mensen gaan door het globalisatie verschijnsel hun eigen identiteit steeds belangrijker vinden. Alles wordt steeds minder persoonlijk. We willen vandaag de dag alles onder controle hebben.

We hebben dus negatieve en positieve kanten van globalisatie. Het leven wordt er makkelijker door gemaakt maar ter gelijker-tijd minder persoonlijk. Het is een gemengd concept, het is een sociaal, economisch en cultureel fenomeen. We hebben het over een samenhang van deze aspecten. ‘' The movement towards the expansion of economic and social ties between countries through the spread of corporate instituitions and the capitalist philosophy that leads to the shrinking of the world in econominc terms.''

Als we onze bedrijven willen uitbreiden moeten we denken aan internationalisering en glabalisering. Om er zeker van te zijn dat je een goed bedrijf hebt moet je de globale problemen kunnen zien, waar ga je tegen aan lopen als bedrijf?. Bijv Marlies dekkers die haar winkels in NYC heeft gesloten. ( de culturele en economische toestand is daar heel anders ) Je moet dus verder dus op globaal level kijken. Als we kijken naar internationalisatie gaat het om verschillende ‘' nations'' als we kijken naar globalisatie kijken we naar de hele wereld.

Internationalisatie gaat veel om economische ontwikkelingen. Globalisatie gaat over de algehele toestand van de wereld.

Het gaat allemaal om MINDSETTING

Globalization

• lIs Globalization new?

• lAn on-going process dated back in the history

• l1450-1850 –the first wave, the age of discovery;globalization was shaped by European expansion &conquest

• l1850-1945-the 2nd wave, evidenced by major expansion in the spread of European empires

• l1945-1989- Cold War Era

• l1989-present –a new era

Continue for 2 more pages »  •  Join now to read essay Globalisation
Download as (for upgraded members)
txt
pdf