EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Hofstede

By:   •  Case Study  •  554 Words  •  April 26, 2011  •  1,047 Views

Page 1 of 3

Hofstede

1. Problemformulering

1.1. Indledning

Gennem de senere år er det blevet meget almindeligt for danske virksomheder at outsource forskellige opgaver til lande, hvor arbejdskraften er betydeligt billigere end i Danmark, og hvor der samtidig er et større udbud af kvalificeret arbejdskraft end i Danmark. Også den danske it-branche har benyttet sig af denne nye måde at få udført arbejde på, der ville være langt dyrere at få udført i Danmark end i andre lande. Men samtidig med, at der er en række åbenlyse fordele forbundet med outsourcing, medfører det ofte en række nye udfordringer for virksomhederne, blandt andet i forhold til at få samarbejdet mellem de forskellige afdelinger til at fungere til trods for nationalkulturelle forskelle.

De områder hvortil der især er sket et boom i antallet af outsourcede it-opgaver fra Danmark er Asien, de nye østeuropæiske EU-medlemslande og andre lande i det tidligere Sovjetunionen, herunder Ukraine.

Disse lande er på mange måder forskellige fra Danmark med hensyn til arbejdsmarked, og det vil føre til, at man også i de enkelte lande har forskellige måder at arbejde på.

En af de danske it-virksomheder, der har benyttet sig af at outsource it-opgaver, er det danske BizzCorp Communities, der står bag community-sitet Seek4 (i resten af opgaven vil virksomheden blive kaldt Seek4, da det er det oprindelige navn for virksomheden). De har siden starten haft ukrainske softwareudviklere tilknyttet. I den forbindelse har de danske medarbejdere og de ukrainske medarbejdere været nødt til at samarbejde for først at starte virksomheden op og senere for at sikre, at alting fungerer. Dette leder hen mod det, der er formålet med denne afhandling, nemlig:

… at undersøge, hvordan forskelle i dansk og ukrainsk nationalkultur har indflydelse på samarbejde i seek4, samt hvilke konflikter der opstår som følge af de nationalkulturelle forskelle.

1.2. Research question

Hvordan påvirker nationalkulturelle forskelle samarbejdet i seek4 i forhold til de fire faktorer: loyalitet, respekt, ansvarsfordeling og opgaveforståelse?

Herunder ønskes det besvaret:

• Hvilke forskelle findes der i de ukrainske og danske nationalkulturer? Dette

Continue for 2 more pages »  •  Join now to read essay Hofstede
Download as (for upgraded members)
txt
pdf