EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

Proiect De Lansare a Unui Nou Produs Agroalimentar Pe Piata Romaneasca

By:   •  Essay  •  2,123 Words  •  May 8, 2011  •  2,656 Views

Page 1 of 9

Proiect De Lansare a Unui Nou Produs Agroalimentar Pe Piata Romaneasca

Academia de Studii Economice

Proiect de lansare a unui nou produs agroalimentar pe

piata romaneasca

- martie 2011

C?U?P?R?I?N?S

1. Introducere

2. Analiza planului de marketing:

- Concurentii

- Profilul consumatorului

- Marimea pietei

3. Analiza SWOT

4. Obiectivele marketingului:

- Cantitative

- Calitative

5. Strategii de piata

6. Bugetul marketingului

7. Sistemul de evaluare si control

1. Rezumatul planului de marketing

Produsul agroalimentar ales pentru introducerea pe piata romaneasca este reprezentat de o specialitate pe piata de profil: masline invelite in ciocolata, marca Defne. Produsul consta in masline de cea mai buna calitate, importate din Grecia, invelite in diferite tipuri de ciocolata: alba, amaruie, cu lapte sau multiple arome.

Motivul principal pentru alegerea acestui produs a fost reprezentat de elemental inovativ care ar fi adus de companie: inca nu exista astfel de deserturi pe piata romaneasca si avem incredere in captarea atentiei consumatorilor, in momentul introducerii pe piata. Deja acest tip de desert este foarte popular in tarile iberice si restul Europei de Vest, astfel incat potentialul sau pentru pietele est-eurtopene se anunta a fi promitator.

In initiativa noastra, ne bazam pe calitatea exceptionala oferita consumatorilor nostri, astfel incat vor fi cu siguranta satisfacuti dupa consumare si pe o promovare intensa in primele luni de la introducerea pe piata deserturilor.

Un alt motiv ar fi reprezentat de faptul ca deocamdata pe piata nu exista competitie directa, doar celelate magazine specializate in produse de ciocolata, dar care practica preturi destul de ridicate si isi prezinta produsele doar in ciocolaterii sau alte magazine orientate exclusive pe aceasta latura. Noi mizam pe oferirea unor bomboane de calitate ridicata, la preturi moderate, posibile prin aplicarea unor economii de scala. Vrem sa introducem maslinele Defne in magazine de desfacere mai mari, de genul hipermarketurilor, prezentandu-le atat intr-un format ambalat, ce ar putea fi oferit ca un cadou dulce, cat si in vrac.

2. Analiza planului de marketing

Concurentii

Dupa cum am mentionat si mai sus, unul din avantajele introducerii pe piata a produsului nostru ar fi faptul ca nu exista competitie directa. Maslinele invelite in ciocolata reprezinta o noutate pentru consumatorul roman si, credem noi, acest lucru va reprezenta un avantaj major in campania de promovare pe care o vom desfasura in faza initiala de lansare a produsului.

Concurenta indirect ar putea fi reprezentata de catre ciocolateriile precum Leonidas, Venchi sau M'bei, specializate pe oferirea diferitolor tipuri de bomboane de ciocolata, trufe, praline sau fructe invelite in ciocolata. Preturile practicate sunt insa din categoria premium.

Avantajul nostru va fi reprezentat de faptul ca vom alege ca piata de desfacere hiperrmarketurile, oferind bomboanele spre cumparare atat in vrac, cat si ambalate in pungi de diferite greutati (200g si 500g). Astfel, vom reprezenta una din putinele firme care ofera specialitati din ciocolata la preturi rezonabile, in magazine accesibile marii majoritati a consumatorilor.

Un alt tip de concurenta indirecta ar putea fi reprezentat de produsele de genul arahidelor, migdalelor sau stafidelor invelite in ciocolata, de genul "Primoletti" oferite de concernul Supreme Group. Dezavantajul lor ar fi insa faptul ca acestea deja exista de mult timp pe piata romaneasca, astfel incat consumatorii le cunosc indeaproape. Produsul nostru, in schimb, va reprezenta o noutate si mizam pe faptul ca multi vor fi cel putin curiosi sa il guste, noi sperand ca apoi sa ramana consumatori fideli si de ce nu, sa il recomande si altor persoane.

Continue for 8 more pages »  •  Join now to read essay Proiect De Lansare a Unui Nou Produs Agroalimentar Pe Piata Romaneasca
Download as (for upgraded members)
txt
pdf