EssaysForStudent.com - Free Essays, Term Papers & Book Notes
Search

To Ancient Ocean Episode 2 (dutch)

Page 1 of 4

Om de oude wereldzee aflevering 2

In deze aflevering van om de oude wereldzee treden de programmamaker en de Kuyper-kenner/historicus George Harinck in de voetsporen van Abraham Kuyper. In deze aflevering gaan ze naar De Krim , een eeuwenlang middelpunt van oorlog. Na hun rijs door De Krim gaan ze verder naar Turkije waar Kuyper voor het eerst in aanraking kwam met de Islam.

Kuyper verteld over hoe de Islam in opkomst was. De strijd tussen christendom en islam wordt overal uitgevochten maar kan volgens Kuyper nergens anders beslist worden dan aan de oevers van de oude wereldzee.

Kuyper is vroeger van Odessa naar de Krim gevlucht. Volgens Kuyper is de geest oproerig er wandelen patrouiles door de stad. Kuyper kwam op zondag aan en op de komende woensdag brak de revolutie uit in De Krim. Hij was niet bang maar rook een verhaal. Kuyper wou weten wat er aan de hand was en ging de straat op. In 1905 woedde er hier de eerste Russische Revolutie. De Krim oorlog was de eerste oorlog die in de westerse kranten werd verslagen als eerste moderne oorlog. Het verlies was voor de russen erg gevoelig omdat vladimir zich hier tot christen heeft bekeerd. Hier ligt het begin van christelijk Rusland. Volgens Kuyper kan De Krim alleen nog wat worden als het volledig Russisch word. Dat was vroeger ook een heel debat en deze vraag is nu nog steeds heel actueel. Volgens bepaalde inwoners is het beter als de Krim zich bij Rusland voegt aangezien ze denken dat ze dan pas echt een toekomst hebben omdat Rusland een groot rijk is. Er is nu de russen er zijn meer stabiliteit dan toen De Krim onderdeel van Oekraine was. Het deel waar George Harinck zich bevind heeft zich altijd al deel van Rusland gevoeld. De steun van de regering lag alleen bij de Kozakken in de tijd van Kuyper. De Kozakken waren aangesteld om de Russische grens te bewaken en staan altijd aan de kant van Rusland. Op de school die George bezoekt wordt liefde voor het vaderland geleerd, liefde voor de Kozakken. Een Kozak is altijd toegeweid aan het vaderland, al vanaf vroeger uit sinds de tsaren en zelfs al eerder. De jongeren hier willen hun tijd niet verdoen met roken en drinken, ze krijgen hier onderwijs en ze maken echte mannen van de jongeren. Altijd voor je land blijven vechten en het niet verraden. Zoals poetin al zegt De Krim is terug waar die hoort, en daar zijn ze het hier volledig mee eens. De mensen hier voelen zich altijd al een Rus. De stad kwam in beleg toen Kuyper er was dit houdt in dat alles dicht moest, winkels gingen dicht en de straten liepen leeg. Kuyper bezocht een opgraving als hij er de kans voor kreeg. Hij hield ervan om te debateren over verschillende culturen. Als je aan De Krim denkt denk je aan invloedssferen zo was het vroeger en zo is het nu weer.

Kuyper schrijft dat Rusland's nationaal karakter zal triomferen, ook schrijft hij dat de Krimtataren (soenitische moslims) een geschiedenis van vervolging kennen pas in het eind van de jaren 80 mochten deze mensen terug naar De Krim.

De Krimtataren zijn vroeg gedeporteerd naar Oezbekistan, hun voorouders zijn de oorspronkelijke bewoners van De Krim. Dit is voor hun hun vaderland. Hier leven ze en als God het wil zullen ze hier ook sterven. Het volk heeft verschillende dingen meegemaakt door de jaren heen. Maar als iets gebeurd is het volgens hun de wil van Allah of de wil van God. Kuyper schrijf dat alles in De Krim zo oproerig is dat het zijn reis ophoudt en dat hij niet zeker weet of hem hier iets zou kunnen overkomen.

Download as (for upgraded members)
txt
pdf